EL PROJECTE

El Taller d’Idees és un projecte que defensa la inclusió real de les persones amb diversitat funcional, així com la d’altres col·lectius. Són persones com qualsevol altra, amb interessos, inquietuds, capacitats, límits, ganes d’aprendre, de conèixer, de créixer… Però, sovint, es troben encasellades, etiquetades i estigmatitzades simplement, per algun tret físic, per la manera de parlar, de caminar, de relacionar-se o d’estimar.

Des de l’Associació Entramat considerem que el col·lectiu manca de recursos i serveis per tal que les persones que hi pertanyen es puguin desenvolupar personal, social i culturalment. Així mateix, creiem que la societat on vivim està molt contaminada de prejudicis, judicis i discriminació, amb el que, l´únic que s’aconsegueix és crear desigualtat entre persones.

Pensem que, com a societat, com a persones que convivim, hauriem de fer l’esforç d’obrir bé la mirada i l’escolta, de permetre’ns compartir, jugar i riure, de relacionar-nos amb qui ens vingui de gust i de reconèixer que podem aprendre molt de qualsevol altra persona. Considerem que hauriem d’ignorar les idees preconcebudes i no crear-ne de noves, així com evitar els judicis, sigui quina sigui la condició de la persona.

Per tot això i molt més, el Taller d’Idees (i totes les seves activitats) va dirigit a tothom qui vulgui, ja que, per aconseguir una inclusió real no es pot treballar únicament amb un col·lectiu, sinó que aquest s’ha de relacionar, interactuar i homogeneïtzar amb tot el seu entorn.

Ho pretenem fer a través del lleure, la formació no reglada, l’art i el joc, eines que comparteixen, segons el nostre criteri i enfocament, una vessant lúdica i una de terapèutica, tant a nivell personal com relacional.

Al cultivar la diversió, l’aprenentatge i la creativitat de manera lliure i voluntària es fa fàcil tant el desenvolupament personal, amb tot el que comporta (autoestima, autoconcepte, confiança en un/a mateix/a, apoderament…), com el referent a les relacions (comucació, empatia, respecte, escolta, assertivitat…).

El Taller d’Idees és, entre altres coses, un espai de diversitat creativa. On acollir, admirar i aprendre de la diferència. On compartir i col·laborar amb tothom que s’identifiqui o li interessi la línia de treball i la manera de fer. On crear, imaginar i contribuir a fer una societat més oberta, lliure de prejudicis i que respecti, accepti i valori les particularitats i els ritmes de cada persona.

Un espai on hi ets benvingut/da.

Anuncis